etusivu
yhteystiedot
jäseneksi
ViiSu-rastit
tapahtunutta
uutisarkisto
kilpailukalenteri
reittihärveli

ohjepankki


Keski-Suomen alueen AM-pitkämatka 15.8.2009 ja AM-viestisuunnistuskilpailu 16.8.2009 Viitasaaren Pasalassa

kilpailukutsu (am-pitkä)kilpailukutsu (am-viesti)Ratamestarin ja valvojan lausunto
ilmottautuneet (am-pitkä)lähtöluettelo (am-pitkä)lähtöluettelo (am-viesti)
kilpailuohjeet (am-pitkä)kilpailuohjeet (am-viesti)tulossivu

Ratamestareiden ja valvojan lausunto

Keski-Suomen aluemestaruus pitkillä matkoilla ja viestissä kilpaillaan Mustikkavuoren maastossa, jossa pidettiin myös Sisä-Suomen Rastipäivät vuonna 2008. Kilpailukeskukset sijaitsevat myös melko lähellä toisiaan, joskin saapuminen tapahtuu eri reittiä. Kilpailukeskus kaikkine toimintoineen sijaitsee pellolla melko pienellä, yhtenäisellä alueella.

Sekä henkilökohtaisen että viestin radat käyttävät maaston parhaita alueita painottuen kartan keski- ja eteläosiin. Mustikkavuoren kivisyys rajoittuu kartan pohjoisosaan, joten molemmissa kilpailuissa päästään nauttimaan hyväpohjaisesta ja nopeakulkuisesta maastosta. Harvennushakkuut ja raivatut alueet ovat pienialaisia ja niiden ylitykset lyhyitä. Tiheikköjä kilpailualueella on vähän.

Maasto muodistuu useammasta mäkialueesta, joissa korkeuserot ovat 30 - 50 metrin luokkaa. Radoilla on kuitenkin pyritty erilaisiin reitinvalintoihin, joista jokainen toivottavasti löytää voimilleen ja taidoilleen sopivimman. Kokonaisuutena maasto on karumpaa kangasmaastoa, ja rehevämpää aluetta löytyy ainoastaan kilpailukeskuksen lähialueelta.

Ratojen suunnittelussa on molemmissa kilpailuissa pyritty sääntömääräisiin ohjeaikoihin. Henkilökohtaisessa kilpailussa pääsarjan voittajan ajaksi naisilla arvioimme 70 min ja miehillä 80 min – viestikilpailussa naisilla 50 ja miehillä 55 min.

Henkilökohtaisessa kilpailussa 14 – vuotiaiden ja nuorempien radat on turvallisuussyistä toteutettu melko pienelle maastonosalle ja kärkiviisikon ajat tulevat olemaan alle ohjeaikojen. Viestissä 14 – vuotiaiden radat käyttävät samoja maastonosia muiden ratojen kanssa ja ovat kestoltaan ohjeaikojen mukaisia.

Kartta on ajantasaistettu viikolla 33 ennen tulostamista. Muutoksina Rastipäivien 2008 tilanteeseen on uusi n. 7 ha aukko, joka muokkaamattomana on kohtuullisen nopeakulkuinen. Harvennusten ajourat ja mahdollinen hidastava maapohja on uusien kuvioiden lisäksi lisätty myös viime vuonna hakatuille kuvioille.

Kilpailukeskuksen eteläpuolella on kiellettynä alueena edelleen keväällä 2008 viljelty 1.3 ha aukko. Aukossa liikkumista joudumme maanomistajan pyynnöstä valitettavasti valvomaan. Muita erityisiä kiellettyjä alueita ei viljapeltojen lisäksi ole. Huomattavaa on kuitenkin, että viitoitusta viimeiseltä rastilta maaliin sekä lähtöihin on ehdottomasti noudatettava niiden kulkiessa kesämökkipihan läpi.

Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleiksi Mustikkavuoren maastoihin sekä loistavaa kilpailumenestystä!

Tero Leppämäki / Viitasaaren Suunta ry
Raimo Kauppinen / Viitasaaren Suunta ry
Eino Rantala / Saarijärven Pullistus ry
Etusivulle